Bäst elcykel för dig

Bäst elcykel för dig

Elcyklar har blivit mer och mer populära och det är väl egentligen inte så konstigt för vem vill inte ha lite extra draghjälp på cykelrundan.

Att använda sig av en elcykel är både bekvämt och mycket snabbt och du slipper till och med bli svettig på väg till jobbet. Men oavsett vad man kan ha för anledning till att söka efter en elcykel så finns det några olika kriterier beroende på vad man ska använda sin elcykel till.  Men först och främst, vad är egentligen en elcykel?

En vanlig cykel, men ändå inte

Precis som namnet antyder så är en elcykel precis som en vanlig cykel fast den har en elmotor och den har också ett batteri. Det gör att vid långa branta backar och vid motvind så blir elcykeln lätt din allra bästa vän. En elcykel får dock inte komma över 25 km/h och det är heller inte tillåtet med ett gashandtag för att koppla på motorn. Vid användning av en starkare motor eller ett gashandtag så kan elcykeln istället klassas som en moped.

Några råd om de olika elcyklarna

olika elcyklarna

Det är bra att läsa på lite om hur en elcykel fungerar om man funderar på att köpa en, var och när ska den användas? Det är viktigt att prova cykeln innan, hur passar elcykeln din egna kropp och såklart dina egna förutsättningar?

En standard elcykel

Standardcykeln är den absolut vanligaste elcykeln och den har både ett mycket bekvämt säte men också en upprätt körställning vilket gör att alla som använder cykeln får en bekväm resa. Det är en av de billigare cyklarna och perfekt för asfalt men är också optimal om du bara behöver ta dig från A till B.

El/hybrid cykel

Är du lite mer aktiv och ute efter en lite sportigare variant av elcykeln än den som är standard så är hybriden för dig. Hybriden kännetecknas av en lite framåtlutad körställning och cykeln ser också lite sportigare ut. Med många växlar och något smalare däck så susar du fram på längre sträckor.

El-mountainbike

Precis som namnet antyder så är detta cykeln för dig som är ute i lite svårare terräng, cykeln har kraftiga däck och passar perfekt för att susa ner för skogsbackarna. Bakdämparen gör att cykeln är optimal för bland annat lerigt och ojämnt underlag. Cykeln har relativt många växlar och passar precis som namnet antyder för den ännu mera aktiva användaren.

El-mountainbike

El-lastcykel

De allra flesta av oss har sett de där fräscha föräldrarna som drar på sina barn varsin cykelhjälm och sätter dem i sin lastlåda på cykeln. Cykeln har en hel del andra fördelar såsom ett hjälpmedel på arbetsplatsen men är även praktisk privat när det kommer till att frakta hem storhandligen. Oavsett vilken elcykel man tillslut väljer så tar den cyklingen till en helt ny nivå och den skapar därmed en helt ny frihetskänsla i och med att motorn hjälper till att ta dig längre och högre. Tänk på att elcykeln tyvärr är extra stöldbegärlig och därför behöver du också ett rejält lås när du lämnar den parkerad.

Liv

Kommentarer inaktiverade.