Fördelarna med el-cyklar

Fördelarna med el-cyklar

Fördelarna med el-cyklar

Vilka är fördelarna med el-cyklar? Vad är el cyklar? När någon hör elektrisk cykel kan den första bilden de föreställer sig vara en skoter eller elmotorcykel – men de ser faktiskt ganska annorlunda ut.

Tänk bara på en vanlig cykel och lägg sedan till flera elektriska komponenter som en motor, ett batteri och en styrenhet – allt sömlöst integrerat i designen. Dessa artiklar utgör grunden för alla elektriska cyklar på marknaden!

Hur el-cykeln fungerar

Elektriska cykelpedaler och handtag precis som en vanlig cykel. I stort kommer en el cykel att använda samma delar också. Den elektriska komponenten är tänkt att öka mänsklig kraft, inte helt ersätta den. Det gör hinder som kullar och motvind mer hanterbara och gör att du kan resa längre utan att bli lika trött. Komponenternas komfort och kvalitet är fortfarande lika viktigt på en el cykel som på en vanlig cykel. Men nu finns det några saker du behöver tänka på.

Elektriska cykelmotorer finns i en mängd olika krafter, från 200 W till 1 000 W eller mer. Den lagliga gränsen i landet är 750W, även om olika orter kan sätta sina egna gränser. Tänk på den här gränsen som liknande hästkrafter. En högre klassificering innebär att cykeln kommer att kunna dra mer vikt snabbare – men på bekostnad av att använda mer batterikapacitet medan du gör det. Följaktligen kommer en 750W-motor att tömma batteriet mycket snabbare än en 250W, men det kommer att vara kraftigare. En faktor till måste dock beaktas. Motorns konstruktion och placering spelar en viktig roll i hur el cyklar fungerar.

Den vanligaste typen av motor för el cyklar kallas en navmotor. Det är generellt integrerat i bak- eller framhjulet. När det är inkopplat drar det eller skjuter det. Även om detta system fungerar bra har det en viktig nackdel. Eftersom den inte är ansluten till cykelns växlar, förlorar den effektiviteten i kullar och varierad terräng. Föreställ dig att köra ett fordon i bara en växel hela dagen. Det ger dig platser, men det kommer inte att ge dig den optimala mängden vridmoment eller hastighet som du får med hela växellådan.

Flesta erbjuder vi en mellandrivmotor, som är integrerad med vev och växlar. Detta ger flera fördelar så som ökad prestanda medan du spenderar mindre batteri, eftersom mellandrivmotorn använder cykelns befintliga växlar. Men även en mycket bättre bergsklättringskraft eftersom du kan växla växlar beroende på lutningen. Hanteringen förbättras också eftersom motorn är placerad närmare marken och håller vikten centrerad och låg.

Batteri

Batteri

Eftersom batteriet påverkar cykelns vikt, stil och räckvidd är valet avgörande. Batterier spelar en enorm roll i hur el cyklar fungerar. De flesta batterier som du hittar erbjuds på marknaden ingår i en av följande två kategorier.

Dessa batterier var en gång den vanliga batteritypen för de flesta elektriska skoter och el cyklar. Idag använder de flesta elektriska skotrar fortfarande SLA-batterier, medan el cyklar (som ofta kräver mänsklig dragkraft) har valt nyare batteriteknik för att hålla cykeln så lätt som möjligt.

Liv

Kommentarer inaktiverade.