Köp rätt utrustning

Köp rätt utrustning

När man ska utöva en sport eller kanske börja med att fotografera eller måla egna tavlor eller annat som kräver en viss typ av utrustning så gäller det att man har rätt utrustning också, hur vet man vad som är rätt för olika slags saker att göra?

Är det rätt eller fel utrustning?

När man ska exempelvis börja köra motocross då behöver man en cross moped såklart, hur mycket kubik ska man ha då? Ja det beror på först och främst hur stor personen är som ska köra och även till vilket ändamål du ska ha crossen till. Om man säger såhär en fyraåring kanske behöver en cross på 50cc, medans en person som är 20 år kör på en 250cc, om du ska köra tävling så får du ha en cross med upp till 450cc. CC står för den volym som ryms i en förbränningsmotor eller kolvpumpscylinder, cc står för engelskans cubic centimetres. Sedan är det dags att välja rätt kläder inför exempelvis en framtida tävlingskarriär, man ska ha hjälm, rätt skor, skyddsutrustning så som arm och benskydd, skyddsväst, handskar, skyddsglasögon. Allt detta får du såklart hjälp med om du är osäker, att köpa kläder som är för stora och som ett barn kan växa i är absolut förbjudet, en skyddsutrustning ska sitta perfekt direkt och får varken vara för stort eller för litet. Viss av utrustningen kan såklart yngre syskon ärva men hjälmen är något som ska kasseras vid minsta lilla slag.

Är du intresserad av annan sport exempelvis hockey så behöver man inte tänka på samma sätt som med motocross att utrustningen ska vara ny, här gäller det att ha bra skydd så som hjälm och arm och benskydd. Sedan ska du ha ett par skridskor, dessa behöver du inte köpa nya så länge de passar och sitter bra på foten, skridskorna ser ungefär likadana ut och har ingen skyddsplikt så som hjälmar har.
Är man vuxen så växer man inte och då kan man ha ett par skridskor hur många år som helt under förutsättning att de inte går sönder, har du barn så behöver du alltså inte köpa nytt hela tiden utan det funkar utmärkt med begagnat.
Hjälm är en förbrukningsvara och i hockey världen är hjälmen i stort sätt enbart hårdplast, ibland med skyddsgaller över ansiktet och så finns det utan också. En sprucken hjälm ska såklart inte användas men ärv ifrån dina storasyskon så sparar man en slant på det. Ska man spela fotboll så finns det fotbollskläder i ett tunnare material som andas, man använder speciellt fotbollsstrumpor, de är lite längre än vanliga och de skyddar benen till viss del mot kanske skrapsår om man ramlar till exempel. Skorna är där i mot viktigt att tänka på, de ska passa din fot så klart och de ska heller inte ha en jämn sula då du lätt kan glida på blött gräs om du spelar utomhus, ett par fotbollsskor har som utåt stående ”bollar” på undersidan och det är för att få ett bra grepp i gräset när du springer.

Tänk säkerhet före ekonomi i vissa typer av sporter.

Liv

Kommentarer inaktiverade.